با ورود محصولات جدید به بازار، نیاز روزافزون به توسعه محصول بهتر بیشتر می شود. البته این امر بستگی به صنعت، نوعیت محصول، ویژگیها و عوامل دیگری دارد. به همین دلیل است که به یک استراتژی عالی برای توسعه محصول نیاز دارید.
بسیاری از شرکت ها تمایل دارند بر اساس درخواست مشتریان خود بر روی یک محصول تمرکز کنند. در همه موارد، تا زمانی که آنها یک استراتژی توسعه محصول مناسب نداشته باشند، این احتمال وجود دارد که در مرحله ای شکست بخورند.
توسعه فروش محصول شامل یک برنامه منسجم و دقیق است که به شما کمک می کند تا امور فروش خود را مدیریت کرده و به سودآوری عالی برسید. شما می توانید بهترین فرآیند ایده پردازی و ایده محصول را داشته باشید، اما بدون استراتژی توسعه محصول نمی توانید کار زیادی انجام دهید. اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر هستید، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار توتیا با ارائه خدمات آموزشی آکادمیک به شما کمک می کند تا با اصول اولیه و مهم کسب و کار آشنا شوید
استراتژی توسعه محصول چیست؟
به صورت عموم، این استراتژی فرآیند وارد کردن یک محصول جدید به بازار می باشد که با انجام تحقیقات مستمر بازار، آزمایش کامل و برنامه ریزی دقیق صورت می گیرد.
گاهی اوقات، ممکن است برای هر محصول فعلی در بازار به یک استراتژی توسعه محصول نیاز داشته باشید.زیرا با توجه به چرخه عمر محصول، هر کدام به مرور زمان با کاهش خرید رو به رو می شوند و وقت آن است که شرکتها استراتژیهای رشد مبتنی بر محصول یا استراتژی بازاریابی جدید را اتخاذ کنند.
فرآیند استراتژی توسعه محصول را می توان در هشت مرحله خلاصه کرد که در ادامه به شما بیان خواهیم کرد.
با ارائه مشاوره بازاریابی شما می توانید با راهکارهای توسعه کسب و کارتان آشنا شوید.

ایده پردازی برای توسعه فروش محصول
اولین گام، تولید ایده است، که در آن شما به طور سیستماتیک ایده های محصول جدید را بر اساس مشکلات بازار و تحقیقات اولیه نظریه مخاطبان ایجاد می کنید.
برای هر محصولی باید صدها ایده داشته باشید تا بتوانید در مورد چند ایده خوب تصمیم بگیرید. دو راه برای ارائه ایده وجود دارد. اول اینکه می توانید به سراغ منابع داخلی بروید که در آن ذینفعان و کارمندان فعلی شرکت ایده هایی را ارائه می دهند. (مانند تحقیق و توسعه، مدیران محصول، بازاریابان و موارد دیگر)
از طرف دیگر، می توانید به سراغ منابع ایده خارجی بروید که این می تواند شامل همه چیز از ذینفعان خارجی، تامین کنندگان و رقبا گرفته تا منابع ثانویه باشد.
در مورد روش های ایجاد کسب و کار خانگی در سال 1401 بیشتر بدانید.
نمایش بهترین ایده ها
این مرحله شامل فیلتر کردن تمام ایده های شما و انتخاب چند ایده خوب است. هنگامی که فرآیند توسعه محصول به طور رسمی شروع شد، نمی توانید به عقب برگردید و به ایده های جدیدی فکر کنید. هر روشی که در طول فرآیند تغییر کند می تواند باعث تاخیر در توسعه فروش شما شود.
هنگام انتخاب ایده، دو نکته مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید: سودآوری و سودمندی که سودآوری مربوط به شرکت و سودمندی مربوط به کاربر نهایی است.
تبدیل ایده به تصور کلی محصول
وقتی در مورد یک ایده تصمیم گرفتید، گام بعدی تبدیل ایده به تصور کلی یک محصول است. تصور کلی محصول یک نسخه جامع تر و دقیق تر از این ایده است.
شما می توانید تصور کلی محصول را برای ایده های مختلف توسعه دهید، اما این فقط به این معنی است که زمان، تلاش و منابع بیشتری مورد استفاده قرار بگیرد.
هنگامی که یک تصور کلی محصول را توسعه می دهید، باید آن را در بازار موجود آزمایش کنید. در صورت بروز مشکل در نحوه توسعه محصول می توانید به مرحله قبل بنگرید و مجددا بررسی کنید.
توسعه استراتژی بازاریابی
پس از ایجاد تصور کلی محصول و آزمایش آن، به یک استراتژی بازاریابی کارآمد نیاز دارید. استراتژی بازاریابی با در نظر گرفتن بازار فعلی، سهم بازار و مخاطبان ایجاد می شود.
استراتژی بازاریابی دارای چند بخش اصلی است که عبارتند از:
- گزارش ارزش
- شرح بازار
- سود اوری و سهم بازار
- طرح کلی قیمت گذاری
- بودجه بازاریابی و توزیع
- سود، فروش بلند مدت
- پتانسیل تجاری محصول پیشنهادی
پیشنهاد می کنیم: مقاله نقش بازاریابی در توسعه کسب و کار را حتما مطالعه کنید.

مرحله توسعه محصول
پس از تجزیه و تحلیل کسب و کار، توسعه محصول شروع می شود. تا این مرحله، محصول شما یک ایده اولیه، نمونه اولیه یا یک محصول بالقوه بود. با این حال، این مرحله تضمین می کند که آن را به یک محصول تمام عیار تبدیل می کند.
این مرحله معمولاً به سرمایه گذاری زیادی نیاز دارد زیرا شما برای تحقیق و توسعه لازم است هزینه کنید و چندین نسخه از محصول را تولید کنید.
پس از اینکه نمونه اولیه محصول را ارایه دادید، باید آن را آزمایش کنید. این کار به شما کمک می کند تا ایده ای از آنچه مشتری می خواهد داشته باشید.
مرحله تست بازاریابی
وقتی محصولی اماده ارایه به بازار می باشد، زمان بازاریابی آزمایشی فرا می رسد. این جایی است که شما استراتژی های بازاریابی را بر اساس تنظیمات واقعی بازار آزمایش می کنید.
این به بازاریابان کمک می کند تا درک کنند چه کار هایی را برای فروش بهتر محصول انجام دهند. ممکن است تست بازاریابی بسته به محصول ماه ها طول بکشد.
کلینیک کسب و کار توتیا مشاور تجاری شما
کسب و کارهای نوپا نیاز به راهنمایی گسترده و شناسایی بهترین زمینه های کاری جهت توسعه دارد. به همین منظور شرکت توتیا بهترین خدمات را در زمینه ی رونق و توسعه کسب و کار به شما پیشنهاد می دهد.
ما با شناسایی و توسعه کسب و کارهای نوپا و ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه فروش محصول شما را در مسیر موفقیت در بازار فروش قرار می دهیم.
ما اینجاییم تا کسب و کار شما را به بهترین شکل گسترش دهیم.